Marga Denessen-Schmitz Beeldend Kunstenares

 

 

              Schildercursus

Een cursus voor iedereen die wil gaan tekenen en schilderen, of hier al mee bezig is,beginner of gevorderd, een vooropleiding is niet nodig U maakt kennis met de technische aspecten van het tekenen en schilderen, daarnaast is het leren zien van vormen en deze ook op papier kunnen weergeven  erg belangrijk. De vaardigheden die aan bod komen zijn, het leren werken met:                                                                                                                                                                           Potlood

Pen en Inkt

Kleurpotlood

Pastelkrijt

Houtskool

Aquarel

Acrylverf

Olieverf

Gemengde Technieken

 

 

Compositie, perspectief, kleur, en het leren omgaan met beeldelementen als: punt, lijn,

structuur, schaduw, licht en donker zijn vaste onderdelen die telkens terugkeren.                De onderwerpen die getekend en geschilderd worden variëren van vrije vormstudies tot stillevens, portretten en landschappen. Het belangrijkste blijft het leren zien van vormen.   Het hierboven genoemde wordt stap voor stap behandeld.

Voor de eerste lessen heeft U slechts een paar goede potloden, een gum, potloodslijper en een schetsboek van ongeveer 30 x 40 cm nodig. De overige materialen kunt U tijdens de cursus aanschaffen. 

Een kijkje bij de cursus van Marga 

Copyright ® 2013 margadenessen.nl